Sider

fredag den 16. marts 2012

Mad // Hverdagskost

Lækker morgenmad bestående af linser, grønkål og spejlæg


Sund frokost bestående af speltnækbrød m. laks og wasabi, og gulerodsstave m.  hummus

Frisk aftensmad bestående af perlespelt, grønkål, æbler, chili, citron, hvidløg og en  kalvekotelet samt Skyr-creme 
Mmmmn..  God mad forstærker virkelig en god dag! Derfor kommer her et eksempel på, hvad jeg får at spise på én dag.
Jeg starter HVER morgen med enten spejlæg og linser eller havregrød fra Urtekram - det giver en god bund for dagen samtidig med, at det er sundt, nærende og mættende. Herhjemme bruger vi sorte belugalinser fra Urtekram, økologiske æg og økologisk grønkål.
Til frokost snupper jeg enten en sandwich eller råkost i min mega lækre skolekantine. Hvis jeg derimod er hjemme kan frokosten stå på speltknækbrød m. laks og wasabi, samt gulerodsstave m. hummus.  
Aftensmaden er jo det sidste store måltid på dagen, og derfor skal det slutte en dag godt af! Forleden fik vi den overdrevet lækre salat (der ses på billedet), kalvekoteletter og Skyr-creme.
Derudover spiser jeg latterligt mange ekstra ting i løbet af en dag.. fx nødder, rosiner, en banan eller et æble. 

Salaten var så lækker og kommer fra magasinet "MAD & venner".

Grønkålssalat m. perlespelt, chili, hvidløg og citron
Til 4 personer:
1½-2 dl perlespelt
½ l grønkål - vasket og finsnittet  (kan købes i Irma)
2 æbler i tern
1 rød chili - finsnittet 
1-2 fed hvidløg - knust 
Skallen fra 1 økologisk citron
2 spsk rapsolie
2 spsk æbleeddike
1 tsk honning - flydende, fx acacie 
Salt og peber

Kog perlespelten efter anvisning på pakken, og lad den køle af. Bland perlespelten med den fintsnittede grønkål, æbler, chili, hvidløg og citronskallen. Lav en dressing af æbleeddiken, rapsolien, honningen samt saltet og peberen, og bland det med salaten. Lad gerne salatan trække lidt så alle smagene kommer frem!

Skyr-creme:
3-4 dl Skyr
2-3 spsk raps- eller olivenolie
1 tsk spidskommen 

Salt og peber
Rør det hele sammen og servér til salaten. 






Ingen kommentarer:

Send en kommentar